Nieuws en Info

 

 

Vakantie, heerlijk om naar uit te kijken!                             

 

Winkelen, zwemmen, leuke stadjes bekijken, uit eten en/of lekker uitrusten en een boekje lezen. Wie houd er niet van?

 

Maar wat doen we met ons huisdier?

Gaat deze mee of blijft hij/zij thuis?

Bekijk van tevoren goed wat er nodig is qua vaccinaties, ongedierte preventie en andere voorzorgmaatregelen om uw dier mee te nemen op vakantie. Ieder land heeft andere eisen en vakantieparken hebben vaak ook nog hun eigen eisen.

Ieder land buiten Nederland is buitenland en dan heeft uw huisdier een rabiës vaccinatie nodig die de eerste keer minimaal 3 weken voor vertrek is gegeven of die niet verlopen is als hij al eerder gegeven is.

 

Blijft uw huisdier thuis of gaat deze in een pension dan gaat daar ook het nodige regelwerk aan vooraf.

Blijft uw dier thuis en komt er (af en toe) iemand in huis? Regel dit ruim van tevoren en maak goede afspraken met elkaar.

Gaat uw huisdier naar een pension dan zijn daar ook vaak nog (extra) vaccinaties nodig en ook die moeten ruim van tevoren gegeven worden.

 

Via onderstaande links vindt u alle belangrijke informatie.

https://www.licg.nl/vakantie-dier-gaat-mee/

https://www.licg.nl/vakantie-dier-blijft-thuis/

 

Wij wensen u en uw huisdier een fijne zomervakantie toe!

Team dierenkliniek de Berendonck

   

 

 

 

 

UPDATE MAATREGELEN OMTRENT COVID-19:

 

Wij dragen geen mondkapjes meer in de praktijk. Uiteraard zullen wij dit wel doen indien u dit op prijs stelt.

Wij vragen u nog steeds om uw handen te desinfecteren bij binnenkomst. De desinfectie staat op het tafeltje in de wachtkamer.

Wij schudden geen handen meer tijdens een bezoek.

Tijdens de corona periodes is gebleken dat het veel meer rust geeft, voor zowel mens als dier, als er 1 persoon mee naar binnen gaat. Ons advies is dan ook om dit te behouden. 

Uiteraard maken we bij een euthanasie een uitzondering.

 

BEDANKT VOOR UW MEDEWERKING!

TEAM DIERENKLINIEK DE BERENDONCK

 

Vaccineer je huisdier!

Als je een huisdier hebt, wil je toch dat je dier gezond blijft? Met een vaccinatie bescherm je je huisdier tegen besmettelijke virussen die ernstige ziekten veroorzaken. Voor dieren is dat niet anders als voor mensen.

Op dit moment is slechts 55% van de honden, 25% van de katten en 16% van de konijnen in ons land  gevaccineerd. Vooral de beschermingsgraad van katten en konijnen is verontrustend laag. Door de lage vaccinatiegraad en de import van dieren uit het buitenland, zien we virussen terugkomen die we al lange tijd niet hebben gezien in Nederland.

Uit onderzoek blijkt dat eigenaren hun huisdier vooral niet vaccineren uit onwetendheid, angst voor bijwerkingen en de kosten van vaccinaties. Terwijl de gevolgen verstrekkend kunnen zijn.

Waarom is vaccineren zo belangrijk?

Worden dieren echt zo ziek? Helaas wel en ze kunnen er zelfs aan overlijden. Dat geldt óók voor dieren die zelden of nooit buiten komen. Je neemt een virus zonder dat je het door hebt aan je schoenen of jas mee naar binnen. Er zijn ook virussen die zich via de lucht verspreiden. Alleen als we dieren laten vaccineren, kunnen we voorkomen dat ze zo ziek worden.

 

Neem contact op met je dierenarts

Afhankelijk van de omstandigheden hebben honden, katten en konijnen jaarlijks gemiddeld één vaccinatie nodig die ze beschermt tegen veelvoorkomende en gevaarlijke ziekten. Pups en kittens hebben in de eerste 12 weken zelfs meerdere vaccinaties nodig. Een dierenarts voert altijd eerst een gezondheidscheck uit om te bepalen of een dier ziek is want dan mag deze niet gevaccineerd worden. Daarnaast is deze gezondheidscheck belangrijk voor het vroegtijdig opsporen van ziektes of andere fysieke problemen.

Voor meer informatie lees de Informatiebrochure vaccineren huisdier en vraag je dierenarts om advies.

Vaccineren van asieldieren

De Dierenbescherming vangt jaarlijks 17.500 gezelschapsdieren op. Bij deze dieren kun je niet altijd met het blote oog zien dat het een besmettelijk virus heeft opgelopen. Daarom vaccineren zij alle asieldieren zo snel mogelijk na binnenkomst.  Zo kunnen ze geen andere dieren besmetten en zo wordt een uitbraak in het asiel voorkomen.

Help jij asieldieren met een vaccinatie?

Alle dieren die de Dierenbescherming opvangt, krijgen een medische check, worden gevaccineerd, gesteriliseerd of gecastreerd en gechipt. Jaarlijks vaccineren zij zo’n 10.500 asieldieren. Hiermee wordt voorkomen dat zij door ziekte een pijnlijke dood tegemoet gaan. De kosten hiervoor lopen op tot ruim €600.000.

Help jij ons hierbij? Bescherm een asieldier met een vaccinatie.