Nieuws en Info

 
 
 

Vaccineer je huisdier!

Als je een huisdier hebt, wil je toch dat je dier gezond blijft? Met een vaccinatie bescherm je je huisdier tegen besmettelijke virussen die ernstige ziekten veroorzaken. Voor dieren is dat niet anders als voor mensen.

Op dit moment is slechts 55% van de honden, 25% van de katten en 16% van de konijnen in ons land  gevaccineerd. Vooral de beschermingsgraad van katten en konijnen is verontrustend laag. Door de lage vaccinatiegraad en de import van dieren uit het buitenland, zien we virussen terugkomen die we al lange tijd niet hebben gezien in Nederland.

Uit onderzoek blijkt dat eigenaren hun huisdier vooral niet vaccineren uit onwetendheid, angst voor bijwerkingen en de kosten van vaccinaties. Terwijl de gevolgen verstrekkend kunnen zijn.

Waarom is vaccineren zo belangrijk?

Worden dieren echt zo ziek? Helaas wel en ze kunnen er zelfs aan overlijden. Dat geldt óók voor dieren die zelden of nooit buiten komen. Je neemt een virus zonder dat je het door hebt aan je schoenen of jas mee naar binnen. Er zijn ook virussen die zich via de lucht verspreiden. Alleen als we dieren laten vaccineren, kunnen we voorkomen dat ze zo ziek worden.

 

Neem contact op met je dierenarts

Afhankelijk van de omstandigheden hebben honden, katten en konijnen jaarlijks gemiddeld één vaccinatie nodig die ze beschermt tegen veelvoorkomende en gevaarlijke ziekten. Pups en kittens hebben in de eerste 12 weken zelfs meerdere vaccinaties nodig. Een dierenarts voert altijd eerst een gezondheidscheck uit om te bepalen of een dier ziek is want dan mag deze niet gevaccineerd worden. Daarnaast is deze gezondheidscheck belangrijk voor het vroegtijdig opsporen van ziektes of andere fysieke problemen.

Voor meer informatie lees de Informatiebrochure vaccineren huisdier en vraag je dierenarts om advies.

Vaccineren van asieldieren

De Dierenbescherming vangt jaarlijks 17.500 gezelschapsdieren op. Bij deze dieren kun je niet altijd met het blote oog zien dat het een besmettelijk virus heeft opgelopen. Daarom vaccineren zij alle asieldieren zo snel mogelijk na binnenkomst.  Zo kunnen ze geen andere dieren besmetten en zo wordt een uitbraak in het asiel voorkomen.

Help jij asieldieren met een vaccinatie?

Alle dieren die de Dierenbescherming opvangt, krijgen een medische check, worden gevaccineerd, gesteriliseerd of gecastreerd en gechipt. Jaarlijks vaccineren zij zo’n 10.500 asieldieren. Hiermee wordt voorkomen dat zij door ziekte een pijnlijke dood tegemoet gaan. De kosten hiervoor lopen op tot ruim €600.000.

Help jij ons hierbij? Bescherm een asieldier met een vaccinatie. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ondanks de uitbraak van het Coronavirus doen we ons uiterste best om u en uw dier zo goed mogelijk te blijven helpen.

We proberen alle diergeneeskundige zorg voor uw dier zoveel mogelijk te blijven verlenen zoals u van ons gewend bent. We nemen wel extra maatregelen met betrekking tot het Coronavirus.

U kunt uiteraard ook nog steeds bij ons terecht voor voer en medicijnen. We raden u aan om van tevoren even te bellen, we leggen dan uw bestelling klaar zodat u zo snel mogelijk weer met uw bestelling naar huis.

 

Wat kunt u van ons verwachten?

 

-Medewerkers met griep en/of verkoudheidsverschijnselen blijven thuis.

-We houden ons aan zeer strenge hygiënische richtlijnen. Zowel de kliniek als deurklinken en het pinapparaat worden extra goed schoongemaakt en gedesinfecteerd.

-Wij werken alleen op afspraak en tussen de afspraken zit voldoende tijd om ervoor te zorgen dat er geen drukte ontstaat in de praktijk.

– In de spreekkamer staat een stoel waarop u plaats kunt nemen zodat u op veilige afstand kunt blijven. Wij behandelen uw dier op tafel en kunnen ondertussen met u communiceren. 

 

  

Wat vragen we aan u?

 

Volg de richtlijnen van het RIVM:

-geef geen hand

-nies in de elleboog

-blijf minimaal op 1,5 meter afstand van elkaar

-Er mag maximaal één begeleider mee naar binnen met een mondkapje op.

-U moet vrij zijn van klachten zoals hoesten, keelpijn, neusverkoudheid of koorts.

-Heeft u deze klachten wel? Laat dan iemand anders met uw dier langskomen of bel de afspraak af.

-Indien u contact heeft gehad met iemand waarbij bevestigd is dat diegene een infectie met het Coronavirus heeft, kom dan a.u.b. niet naar de praktijk.

-Bent u getest maar heeft u nog geen uitslag, kom dan NIET!!

-Komt u voer of medicatie halen? Bel dan vooraf, dan zetten we het klaar. Op die manier kunnen we ieders aanwezigheid in de praktijk zo kort mogelijk laten duren.

-Beperk het contact met ons team tot wat noodzakelijk is.

-Kom a.u.b. op het afgesproken tijdstip binnen (niet te vroeg of te laat) zodat er niet te veel mensen tegelijk in de praktijk zijn. Is er al iemand in de wachtkamer? Wacht dan even buiten.

 

Uiteraard is er altijd een dierenarts bereikbaar voor spoedgevallen buiten openingstijden op 0900-1120123.

 

Wij staan klaar voor u en uw huisdier. Alvast bedankt voor uw geduld en medewerking.

Hou vol en blijf gezond! Samen slaan we ons zo goed mogelijk door deze crisis heen, waarbij het welzijn van mens en dier voorop staat.

 

 

Het team van dierenkliniek de Berendonck

Peter,

Renée en Ineke