Nieuws en Info

 

KORTING VAN 10 % OP ALLE VLOOIENPRODUCTEN IN DE MAAND OKTOBER VOOR UW HOND EN KAT.
VOORKOM EEN VLOOIENPLAAG IN DE HERFST/WINTER!

 

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, blijft ook in herfst en winter goede vlooienbestrijding noodzaak. Weliswaar kan tijdens een koude winter de vlo buiten niet overleven maar binnenshuis kunnen vlooien prima overleven. Ook in úw huis!
In de herfst zien wij vaak een groot vlooienprobleem bij de huisdieren. De verwarming gaat aan en de vlo is daar dol op. Daarnaast wordt door de hoge luchtvochtigheid de vlooiencyclus versneld. Dit kan veel extra eitjes, larven en poppen in huis betekenen.

Een goede vlooienbestrijding lijkt dus het hele jaar door noodzakelijk.
Wij geven altijd als voorbeeld dat onze dieren, van de dierenartsen en de assistentes, nooit vlooien hebben omdat wij het hele jaar door behandelen.

 

 

De cyclus van de vlo

Een vlo brengt een relatief kort deel van zijn leven op uw hond of kat door. Hij heeft uw hond of kat slechts nodig om bloed te drinken. Alleen de volwassen vlooien zitten op uw hond of kat.
De eieren die door vlooien gelegd worden, soms wel 50 per dag, vallen van hond of kat en komen in de woonomgeving terecht. Dat kan overal zijn waar uw hond en kat ook komt. Doordat vlooieneitjes plakkerig zijn komen ze via uw kleren ook op andere plekken in huis. Twee tot vier dagen later komen de larven uit de eitjes. Na 2-3 weken verpoppen de larven zich. De larve vormt een cocon om zich heen en verandert in een week of 4 in een vlo.
Door te letten op trillingen in zijn omgeving weet de vlo wanneer de hond of kat, of u, in de buurt bent om bloed te kunnen drinken. In zijn cocon is de vlo veilig voor omgevingsinvloeden en kan wel tot 1 1/2 jaar wachten op zijn eerste bloedmaaltijd!

De beet van een vlo kan behoorlijke jeuk veroorzaken bij uw huisdier. Sommige honden en katten kunnen allergisch zijn voor het speeksel van de vlo waardoor 1 beet een enorme reactie teweeg kan brengen die weken aan kan houden.
Deze dieren krabben en bijten hun huid stuk tot bloedens toe.
Verder kunnen vlooien eitjes van de lintworm bij zich dragen en zo uw huisdier met wormen besmetten.
Heeft uw huisdier vlooien (gehad) dan is het raadzaam om deze ook te behandelen tegen wormen.

 

 

Heeft u vragen over welk middel tegen vlooien het beste bij uw huisdier past? U kunt altijd bij ons terecht natuurlijk!