Nieuws en Info

 

MAAND VAN DE PARASIET!

Uw huisdier loopt dagelijks kans om besmet te raken met vlooien, teken maar ook met wormen. 

Iedere hond of kat wordt al vanaf zeer jonge leeftijd, in het nest bijvoorbeeld, regelmatig besmet met parasieten. Soms geeft dit lichte problemen maar soms ook gevaarlijke of zelfs levensbedreigende. Verder kunnen bepaalde parasieten ook de mens (denk ook aan kinderen) infecteren. Uw dier kan parasieten hebben zonder dat u dat merkt, u hoeft ze niet altijd te zien. 

De Maand van Parasiet wordt georganiseerd door de ESCCAP, een onafhankelijke Europese organisatie die advies geeft met betrekking tot bestrijding van in- en uitwendige parasieten. In deze maand besteden we extra aandacht aan het geven van voorlichting over parasieten.

Klik op de onderstaande link voor meer info

https://www.esccap.eu/

 

 

 

Ondanks de uitbraak van het Coronavirus doen we ons uiterste best om u en uw dier zo goed mogelijk te blijven helpen.

We proberen alle diergeneeskundige zorg voor uw dier zoveel mogelijk te blijven verlenen zoals u van ons gewend bent. We nemen wel extra maatregelen met betrekking tot het Coronavirus.

U kunt uiteraard ook nog steeds bij ons terecht voor voer en medicijnen. We raden u aan om van tevoren even te bellen, we leggen dan uw bestelling klaar zodat u zo snel mogelijk weer met uw bestelling naar huis.

 

Wat kunt u van ons verwachten?

 

-Medewerkers met griep en/of verkoudheidsverschijnselen blijven thuis.

-We houden ons aan zeer strenge hygiënische richtlijnen. Zowel de kliniek als deurklinken en het pinapparaat worden extra goed schoongemaakt en gedesinfecteerd.

-Wij werken alleen op afspraak en tussen de afspraken zit voldoende tijd om ervoor te zorgen dat er geen drukte ontstaat in de praktijk.

– In de spreekkamer staat een stoel waarop u plaats kunt nemen zodat u op veilige afstand kunt blijven. Wij behandelen uw dier op tafel en kunnen ondertussen met u communiceren. 

 

  

Wat vragen we aan u?

 

Volg de richtlijnen van het RIVM:

-geef geen hand

-nies in de elleboog

-blijf minimaal op 1,5 meter afstand van elkaar

-Er mag maximaal één begeleider mee naar binnen met een mondkapje op.

-U moet vrij zijn van klachten zoals hoesten, keelpijn, neusverkoudheid of koorts.

-Heeft u deze klachten wel? Laat dan iemand anders met uw dier langskomen of bel de afspraak af.

-Indien u contact heeft gehad met iemand waarbij bevestigd is dat diegene een infectie met het Coronavirus heeft, kom dan a.u.b. niet naar de praktijk.

-Bent u getest maar heeft u nog geen uitslag, kom dan NIET!!

-Komt u voer of medicatie halen? Bel dan vooraf, dan zetten we het klaar. Op die manier kunnen we ieders aanwezigheid in de praktijk zo kort mogelijk laten duren.

-Beperk het contact met ons team tot wat noodzakelijk is.

-Kom a.u.b. op het afgesproken tijdstip binnen (niet te vroeg of te laat) zodat er niet te veel mensen tegelijk in de praktijk zijn. Is er al iemand in de wachtkamer? Wacht dan even buiten.

 

Uiteraard is er altijd een dierenarts bereikbaar voor spoedgevallen buiten openingstijden op 0900-1120123.

 

Wij staan klaar voor u en uw huisdier. Alvast bedankt voor uw geduld en medewerking.

Hou vol en blijf gezond! Samen slaan we ons zo goed mogelijk door deze crisis heen, waarbij het welzijn van mens en dier voorop staat.

 

 

Het team van dierenkliniek de Berendonck

Peter,

Renée en Ineke