DINSDAG 10 SEPTEMBER T/M VRIJDAG 13 SEPTEMBER:
In deze periode is er vanwege congres geen dierenarts aanwezig!!
Op alle dagen is er mogelijkheid voor telefonisch overleg met de assistente.
Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag is er telefonisch overleg mogelijk tussen 09.00-13.00 uur.
Op donderdag is er telefonisch overleg tussen 13.30-20.00 uur.
Op dinsdag t/m vrijdag kunt u terecht voor het ophalen van voer en medicijnen op de gebruikelijke boodschappentijden.
Voor consulten die echt niet kunnen wachten in deze periode kunt u overdag, na telefonisch overleg, terecht bij Dierenkliniek Lindenholt.
Tel: 024-3886088
Op alle andere tijden kunt u bij spoed bellen naar:
0900-1120123.
U wordt dan automatisch doorverbonden met de dienstdoende dierenarts. (€ 0.80 ct/pm)
Uitbraak kattenziekte: blijf alert
Stichting Zwerfkatten Nederland en de Faculteit Diergeneeskunde waarschuwen huisdierenspecialisten om alert te zijn het kattenziektevirus (FPV), en rekening te houden met een FPV-besmetting in katten die niet beschermd zijn door vaccinatie. Het kattenziektevirus veroorzaakt ernstige vaak bloederige diarree, uitdroging en sterfte bij katten.
Kattenziekte bij huiskatten
Het feline parvovirus wordt via de ontlasting in de omgeving gebracht, en kan daar langdurig (zeker 10 maanden) besmettelijk blijven. Huiskatten die buiten komen, kunnen via contact met de ontlasting van zwerfkatten blootgesteld worden aan het virus. Vooral onvoldoende gevaccineerde huiskatten die buiten komen lopen risico, maar via schoenzolen of andere materialen kan het virus ook binnenshuis worden meegebracht en onvoldoende gevaccineerde binnenkatten besmetten.
Vaccineer je huisdier!
Als je een huisdier hebt, wil je toch dat je dier gezond blijft? Met een vaccinatie bescherm je je huisdier tegen besmettelijke virussen die ernstige ziekten veroorzaken. Voor dieren is dat niet anders als voor mensen.
Op dit moment is slechts 55% van de honden, 25% van de katten en 16% van de konijnen in ons land gevaccineerd. Vooral de beschermingsgraad van katten en konijnen is verontrustend laag. Door de lage vaccinatiegraad en de import van dieren uit het buitenland, zien we virussen terugkomen die we al lange tijd niet hebben gezien in Nederland.
Uit onderzoek blijkt dat eigenaren hun huisdier vooral niet vaccineren uit onwetendheid, angst voor bijwerkingen en de kosten van vaccinaties. Terwijl de gevolgen verstrekkend kunnen zijn.
Waarom is vaccineren zo belangrijk?
Worden dieren echt zo ziek? Helaas wel en ze kunnen er zelfs aan overlijden. Dat geldt óók voor dieren die zelden of nooit buiten komen. Je neemt een virus zonder dat je het door hebt aan je schoenen of jas mee naar binnen. Er zijn ook virussen die zich via de lucht verspreiden. Alleen als we dieren laten vaccineren, kunnen we voorkomen dat ze zo ziek worden.
Neem contact op met je dierenarts
Afhankelijk van de omstandigheden hebben honden, katten en konijnen jaarlijks gemiddeld één vaccinatie nodig die ze beschermt tegen veelvoorkomende en gevaarlijke ziekten. Pups en kittens hebben in de eerste 12 weken zelfs meerdere vaccinaties nodig. Een dierenarts voert altijd eerst een gezondheidscheck uit om te bepalen of een dier ziek is want dan mag deze niet gevaccineerd worden. Daarnaast is deze gezondheidscheck belangrijk voor het vroegtijdig opsporen van ziektes of andere fysieke problemen.
Voor meer informatie lees de Informatiebrochure vaccineren huisdier en vraag je dierenarts om advies.
Vaccineren van asieldieren
De Dierenbescherming vangt jaarlijks 17.500 gezelschapsdieren op. Bij deze dieren kun je niet altijd met het blote oog zien dat het een besmettelijk virus heeft opgelopen. Daarom vaccineren zij alle asieldieren zo snel mogelijk na binnenkomst. Zo kunnen ze geen andere dieren besmetten en zo wordt een uitbraak in het asiel voorkomen.
Help jij asieldieren met een vaccinatie?
Alle dieren die de Dierenbescherming opvangt, krijgen een medische check, worden gevaccineerd, gesteriliseerd of gecastreerd en gechipt. Jaarlijks vaccineren zij zo’n 10.500 asieldieren. Hiermee wordt voorkomen dat zij door ziekte een pijnlijke dood tegemoet gaan. De kosten hiervoor lopen op tot ruim €600.000.
Help jij ons hierbij? Bescherm een asieldier met een vaccinatie.
UPDATE MAATREGELEN OMTRENT COVID-19:
Wij dragen geen mondkapjes meer in de praktijk. Uiteraard zullen wij dit wel doen indien u dit op prijs stelt.
Wij vragen u nog steeds om uw handen te desinfecteren bij binnenkomst. De desinfectie staat op het tafeltje in de wachtkamer.
Wij schudden geen handen meer tijdens een bezoek.
BEDANKT VOOR UW MEDEWERKING!
TEAM DIERENKLINIEK DE BERENDONCK